Skip to main content

Het is weer tijd voor onderhoud van bestaand hang & sluitwerk en de aanwezige tochtstrips in de sponningen.

Wist u dat onderhoud van al het hang & sluitwerk minimaal 1 keer per jaar uitgevoerd dient te worden ?? In de zomermaanden zal op den duur het smeermiddel welke het sluit/draaimechanisme soepel  houdt gaan uitdrogen. 

Dit heeft tot gevolg dat ramen en/of deuren niet meer sluiten zoals het hoort, waardoor er irritatie en wellicht zelfs schade kan ontstaan. Dit wilt toch niemand. Daarom is het nu de tijd om een timmerman in te schakelen die samen met u al de ramen en deuren naloopt, inspecteert en daar waar nodig herstelt.

Tijdens de rondgang zal hij ook de rubberen tochtstrips in de sponningen controleren. Deze kunnen door langdurig contact met de zon uit gaan drogen en scheuren. Ook blijkt uit ervaring dat tochtstrips vaak onder de verf zitten waardoor ze niet meer goed functioneren. Denk hierbij aan ontstaan van opnieuw tochtende en slecht sluitende deuren en ramen..( vergelijk de tochtstrips maar met de rubbers van uw auto, ook deze hebben onderhoud nodig  )

Op de website kunt u  door het invullen van ons contactformulier uw verzoek tot deze inspectie aanvragen. Bellen kan natuurlijk ook. Er zal dan snel een afspraak worden gemaakt, zodat alles voordat de koude dagen aanbreken  weer tip top in orde is.